miércoles, 5 de agosto de 2015

Les CUP, Podem i els problemes de l’esquerra alternativa amb la llibertat d'educació




Ens trobem en un moment en el qual l’esquerra alternativa (sigui de caire espanyolista o independentista), representada per les CUP i Podem agafa cada cop més força. Han aconseguit guanyar, fins i tot, ciutats tan emblemàtiques com la de Barcelona.

Són forces que defensen platenjaments amb els quals molts estem d’acord: tenir cura de les persones més desafavorides, aturar els desnonaments, plans de xoc envers els infants desnodrits, exigir responsabilitats a la banca, foment del transport públic...

El problema apareix quan senten la paraula ‘església catòlica’ o ‘llibertat d’educació’. Aleshores, la llibertat que defensen en l’àmbit moral, sexual… Desapareix! I surten els pitjors vicis de l’anticlericalisme dels any 30 del segle passat. Diversos exemples:

1) En un barri popular de Barcelona hi ha un orde religiós (les germanetes de l’Anyell) que es dedica a l’atenció dels drogadictes, dels sense sostre… El bisbat de Barcelona els ha cedit uns espais propietat de l’Església perquè puguin instal·lar la seva comunitat. Què ha passat aleshores? Les CUP del barri, grans defensores de les classes populars i dels desafavorits, han iniciat una campanya de signatures contra elles! Aquí podem veure el sectarisme anticlerical d’aquests moviments. Podeu consultar la notícia a: http://www.religionenlibertad.com/grupos-de-izquierda-radical-piden-a-ada-colau-que-impida-el-43761.htm

2) Un altre exemple: el constant sectarisme d’aquests grups envers l’escola concertada, encara més si és religiosa o d’inspiració cristiana. Els afirmen que només s’ha de sostenir amb fons públics l’escola pública; però, quina pública? No una pública amb la qual tots ens podem sentir identificats, sinó una pública profundamente sectària, en la qual es vegin encarnats els valors que ells defensen. Les CUP, Podem, defensen IMPOSAR (sí, en majúscules) a tothom la seva moralitat i visió del món. I si no és així, si us plau, que respectin i defensin la llibertat d’educació. No els estic demanant que es tornin liberals i que permetin que l’escola depengui del mercat. No. Els estic demanant que respectin la llibertat d’educació i tantes escoles d’iniciativa social de tants grups catòlics o d’inspiració catòlica. 

Costa tant que l’esquerra alternativa, que defensa en alguns aspectes valors bons, entengui què és la llibertat?

No hay comentarios: